C Slatka tradicija

Sastojci
1 list C oblande
400 g šećera
100 ml vode
200 g seckanih žele bombona
2 kesice posnog želatina (agar-agar)

Naši proizvodi
Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Šarena posna oblanda

Dekorativan, brz i ekonomičan posan slatkiš.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Raznobojne žele bombone sitno iseckati. Šećer i vodu staviti na umerenu vatru i ušpinovati (neka se kuva oko pet minuta).

Ušpinovanu smesu usuti u dublji plastični sud. U međuvremenu, dok se šećer i voda špinuju, 2 kesice želatina rastvoriti u 50 ml mlake vode i ostaviti da nabubri.

Nabubreli želatin uliti u špinovani šećer i mutiti oko 15 minuta da masa dobije na gustini.

List oblande podeliti na dva jednaka dela. Prvu polovinu posuti sitno seckanim žele bombonama.

Zatim preko njih rasporediti umućenu smesu i preklopiti drugim listom oblande.

Sve pokriti čistom kuhinjskom krpom, a preko staviti neki teži predmet i ostaviti nekoliko sati da se dobro stegnu.

Seži na štangle i služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Potrebno je jako brzo premazati oblandu jer se smesa brzo steže.