C Slatka tradicija

Sastojci
8 jaja
6 šoljica šećera
1 oblanda
2 prašaka za pecivo
6 šoljica brašna
1 šoljica kakaoa
2 šoljice ulja
Fil:
400 g šećera
1 l mleka
2 pudinga od vanile
1 mala teglica pekmeza od kajsija
250 g margarina

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Oblande Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana

Šah oblanda

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Za žutu koru izmutiti 4 jaja, 3 male šoljice brašna, 3 male šoljice šećera, 1 mala šoljica ulja, 1 prašak za pecivo.

Za braon koru izmutiti sve isto samo dodati i jednu malu šoljicu kakao. Staviti da se peče.

Kada su kore pečene svaku preseći na 10 traka jednake širine.

Fil staviti šećer u šerpu na tihoj vatri da se istopi. Zatim dodati margarin i sve vreme mešati dok se istopi. Staviti 9 dl mleka.

Posebno u 1 dl umutiti puding i ukuvati u mleko kad provri. Dobije se pravi karamel fil.

Svih 5 listova oblande premazati vrućim filom i na svaki staviti 2 trake, jednu žutu jednu braon i premazati ih pekmezom.

Preko toga staviti još dve trake naizmenično na braon staviti žutu, a na žutu staviti braon, da izgleda kao šah.

Zatim uviti u rolat.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ovaj kolač je idealan za veća slavlja zato što ima 5 rolata.