C Slatka tradicija

Sastojci
2 lista C oblande
300 g džema od kajsija (ili nekog drugog)
po potrebi četvrtastog keksa
250 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
2 dl vode
1/2 margarina
2 štangle čokolade (ili 2-3 kašike kakaoa)
200 g mlevenog keksa
100 g mlevenih oraha

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Oblande sa celim keksom i džemom

Veoma brza i ukusna oblanda.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Ušpinujte šećer sa vodom, dodajte C vanilin šećer, čokoladu i margarin, pa kada se sve sjedini dodajte keks i orahe.

Sve dobro sjedinite mikserom.

Stavite 1 list oblande pa ga sasvim tanko premažite polovinom džema.

Preko džema poređajte ceo keks, a preko keksa premažite fil.

Preko fila ponovo stavite tanak sloj džema i preko drugu oblandu.

Pritisnite je da se sve dobro zalepi jedno na drugo i ostavite da se oblanda stegne.

Celu oblandu po želji možete preliti čokoladnom glazurom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata