C Slatka tradicija

Sastojci
200 g C prah šećera
3 jaja
10 kašika mleka
250 g putera
3,4 štangle čokolade za kuvanje
200 g mlevenog plazma keksa
200 g mlevenih oraha
1 pakovanje C oblandi

Naši proizvodi
Oblande Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Olivera

Oblanda sa orasima, keksom i čokoladom

Savršen spoj oraha, plazme i čokolade. Tope se u ustima.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti jaja, staviti ih u lonac za kuvanje mleka, dodati šećer i mleko i ostaviti da lonac zapišti. Onda dodati puter, čokoladu, mleveni keks i orahe i ostaviti da se kuva dok se puter i čokolada ne istope, ali ne duže od 10, 15 minuta. Skinuti sa šporeta i pažljivo prebaciti u običnu šerpu da se što pre ohladi.

Filuju se 4 oblande, po krupnijoj strani, mlakim, nikako vrućim ili hladnim filom, koji se podeli na 4 dela (a to je 4 do 5 uvršnih kašika fila po svakoj oblandi), a peta oblanda se ne filuje, već se njom pokrije četvrta nafilovana oblanda. Rukom dobro pritisnuti petu oblandu, pa preko staviti pamučnu krpu i opteretiti je nečim težim (ja obično stavim nekoliko pakovanja dugotrajnog mleka).

Oblande ostaviti najbolje preko noći na hladnom da se lepo stegnu, pa ih sutradan seći po želji - na štanglice, trouglove, romboide… po mogućstvu skalpelom.

Za one koji nemaju lonac za kuvanje mleka, po receptu umutiti jaja, šećer i mleko i staviti da provri na srednjoj temperaturi, uz stalno mešanje, pa, kada se malo zgusne dodati puter i čokoladu. Kada se čokolada i puter otope, dodati mleveni keks i orahe i sve zajedno promešati.

I na kraju još jedna napomena: uopšte nemam loša iskustva sa ostavljanjem oblandi preko noći i u frižideru. Pošto ih ne filujem vrućim filom da ne bi bile gnjecave i žilave, samo ih lepo pokrijem pamučnom krpom i opteretim nečim težim, pa ostavim u frižider da se stegnu. Nikada nisu poprimile miris ili vlagu iz frižidera. Ali, ako se plašite da će se to desiti, ostavite ih na nekom hladnom mestu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata