C Slatka tradicija

Sastojci
2 l mleka
1 kg šećera
2-3 vanilin šećera
2-3 šake mlevenih oraha
(može i mlevena plazma)
C Oblande
1/3 margarina

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Oblanda sa karamel kremom

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Staviti mleko i šećer u dubljoj šerpi da se kuva na tihoj vatri oko 2 sata, dok se ne karamelizuje i postane gusto (isprobati na tacni kad se ohladi da je kremasto).

Dodati 1/3 margarina, vanilin šećer, narendanu koru limuna i mlevene orahe.

Sve dobro izmešati pa kad se prohladi namazati oblandu i odozgo posipati mlevenim orasima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pazite da Vam se karamela ne prekuva jer može da se ušećeri!