C Slatka tradicija

Sastojci
8 jaja
550 g šećera
200 g C kokosa
100 g čokolade
250 g margarina
2 lista C oblande

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Kokos oblanda

Ova oblanda je za čistu desetku, vredi je probati.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U posudu ulupati 8 belanaca sa 400 g šećera u čvrst šam, a potom umešati 200 g kokosa.

Sve dobro sjediniti i premazati preko jednog lista oblande i staviti u rernu da se suši na 150°C dok ne postane hrskavo.

Za to vreme ulupati 8 zumanaca sa 150 g secera i kuvati na pari.

Mešati dok se ne zgusne pa dodati izlomljenu čokoladu. Kada se otopi ostaviti da se ohladi.

Margarin penasto umutiti i sastaviti sa ohlađenim kremom.

Filom premazati podlogu od belanaca i preklopiti je drugim listom oblande.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Prilikom serviranja na plato može se preliti otopljenom čokoladom.