C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kesten pirea
180 g putera
50 g meda
šećer po želji
2 lista C oblandi
1 kašičica ruma
Glazura:
4 kašike vode
4 kašike šećera
100 g čokolade za kuvanje
2 kašičice ulja
1 kašičica putera
Još:
2 kesice C šlaga

Naši proizvodi
Oblande Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Iva

Kesten oblande

Divan kolač za kestenoljupce!

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti margarin penasto, dodati med, kesten pire i po želji zasladiti.

Sve dobro izmiksati.

Oblande poprskati rumom i nafilovati.

Za glazuru:
Ukuvati vodu i šećer kao za slatko da postane sirupasto, zatim dodati čokoladu.

Kada se istopi dodati ulje i puter. Mešati da se masa prohladi, malo preliti oblandu i ostaviti da se glazura stegne.

Umutiti C šlag i premazati preko čokoladne glazure.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja ne stavljam šećer jer je pire već sladak dovoljno.