Početna > Recepti > Recepti za oblande > Kesten oblande
Sastojci
500 g kesten pirea
180 g putera
50 g meda
šećer po želji
2 lista C oblandi
1 kašičica ruma
Glazura:
4 kašike vode
4 kašike šećera
100 g čokolade za kuvanje
2 kašičice ulja
1 kašičica putera
Još:
2 kesice C šlaga
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Iva
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Umutiti margarin penasto, dodati med, kesten pire i po želji zasladiti.
Sve dobro izmiksati.
Oblande poprskati rumom i nafilovati.
Za glazuru:
Ukuvati vodu i šećer kao za slatko da postane sirupasto, zatim dodati čokoladu.
Kada se istopi dodati ulje i puter. Mešati da se masa prohladi, malo preliti oblandu i ostaviti da se glazura stegne.
Umutiti C šlag i premazati preko čokoladne glazure.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs