C Slatka tradicija

Sastojci
2 dl vode
12 kašika šećera
400 g margarina
200 g bele čokolade
400 g keksa
4 kašike džema
50 g crne čokolade
4 lista C oblande

Naši proizvodi
Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Karamel oblanda C

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Šećer na tihoj vatri karamelisati, dodati vodu i ostaviti na tihoj vatri da se karamelisani šećer istopi.

Zatim dodati isečen margarin i neprekidno mešati i dodati belu čokoladu, kada se čokolada istopila skloniti fil sa vatre pa dodati keks.

Od dobijene mase odvojiti 6 velikih kašika pa dodati džem i crnu čokoladu. Filovati oblande.

Premazati koru sa one strane gde su kockice to isto uraditi i sa drugom korom pa ih spojiti. Ovo ponovimo i sa druge dve oblandice.

Izmešati odvojeni fil sa džemom i čokoladom pa premazati sastavljene oblande (fil ide u sredini oblande) sa glatke stane preko fila staviti isfilovane druge dve oblandice.

Oblandu opteretiti nečim teškim i ostaviti na hladnom mestu. Seći na štanglice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Može da bude i posna oblanda.