C Slatka tradicija

Sastojci
6 žumanaca
250 g seckanih oraha
250 g margarina
400 g šećera
2 lista C oblande

Naši proizvodi
Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Biljana

Grilijaš oblande C

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U šerpi istopiti 200 g šećera.

Kada dobije lepu karamel boju dodati umućena žumanca sa 200 g šećera, seckane orahe i margarin isečen na kockice.

Mešati oko 5 minuta na slabijoj vatri. Ostaviti da se malo prohladi fil.

Na list C oblande izliti fil i poklopiti drugim listom.

Oblandu blago pritisnuti nečim težim da bi se fil lepo zalepio za listove oblande.

Kada se ohladi lepo seći na štanglice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Uvek je bolje da se fil duže kuva na slaboj vatri nego brzo na jakoj.