C Slatka tradicija

Sastojci
1 C oblande
350 g kristal šećera
2 jaja
20 kašika mleka
1 margarin
200 g crne čokolade
150 g mlevenog keksa
par kapi ekstrata ruma

Naši proizvodi
Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marijana

Čokoladna oblanda

Sočne, ukusne, deca ih obožavaju.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Šećer i jaja umutiti dobro, a u posebnoj šerpi kuvati mleko, margarin i čokoladu.

Kada provri u to dodati umućena jaja sa šećerom i kuvati još malo do pojave prvog ključanja.

Skinuti sa vatre i u tu smesu dodati keks i rum i ostaviti da se malo prohladi, pa filovati C oblande.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Temperatura na kojoj se kuva fil ne sme da bude prejaka!