C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
1 kg šećera
1 C vanilin šećer
200 g čokolade za kuvanje
125 g margarina
250 g mlevenih oraha
1 C oblanda

Naši proizvodi
Vanilin šećer Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čoko oblanda

Veoma ukusno.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Mleko staviti da prokuva, kad mleko provri, dodati šećer i C vanilin šećer, kuvati na tihoj vatri sve dok se smesa ne smanji skoro do polovine.

Dodati čokoladu i margarin. Prokuvati jos 5 minuta, skloniti sa vatre i dodati mlevene orahe.

C oblandu, filovati sa prohlađenim filom. Kada se oblanda nafiluje, pritisnuti je nekim težim predmetom, ostaviti da se stegne tokom noći.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Fil za ovu oblandu obično stavim na srednju temperaturu, kuvam 2-3 sata, povremeno promešam fil.