C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
5 jaja
6 kašika brašna
6 kašika šećera
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
2 kašike C kakaoa
Za fil:
500 ml mleka
2 C pudinga od slatke pavlake
šećer po ukusu
50 g margarina

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Kakao prah Puding sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Bojana

Zebra rolat

Brzo i jednostavno.

Vreme pripreme: 20 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Odvoiti belanca od žumanca. Belanca umutiti, pa dodati žumanca, šećer postepeno dodavati i mutiti, na kraju dodati brašno, C prašak za pecivo i C vanilin šećer.

Smesu podeliti na dva dela. U prvi deo staviti C kakao, a drugi deo ostaviti žute boje.

Staviti u kesu za zamrzivač, pa naizmenično vući trake.

Peći na papiru za pečenje.

Vruću koru uviti u mokru krpu i ostaviti da se ohladi.

Fil:
Skuvati puding i u vruć puding staviti margarin.

Premazati koru i uviti u rolat.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata