C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
4 žumanca
1 jaje
150 ml mleka ili jogurta
75 ml ulja
1/2 kesice C Praška za pecivo
100 g šećera
250 g brašna
Smesa sa belancima:
4 belanca
100 g šećera
75 ml mleka
75 ml ulja
1/2 kesice C Praška za pecivo
120 g brašna
1 kesica C Vanilin šećera
Još potrebno:
500 g očišćene višnje
1 kašika mlevenog keksa
1 kašika šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Slađini recepti

Voćni kolač sa višnjama

Pripremite vazdušasti i osvežavajući patišpanj sa višnjama.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20 parčića
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti sve za koru, prvo dobro umutiti žumanca i jedno jaje sa šećerom, dodati mleko, ulje i brašno u kome smo umešali prašak za pecivo.

Koru peći na 180 stepeni oko 10 minuta.

Na ispečenu koru poređati višnje i posuti ih sa jednom kašikom šećera i jednom kašikom keksa.

Zatim umutiti smesu sa belancima i sipati preko višanja i kolač peći na 180 stepeni još 15-20 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata