C Slatka tradicija

Sastojci
250 g masti
500 g brašna
4 kašike šećera
1/2 čaše od jogurta jogurta ili kiselog mleka
1/4 C praška za pecivo
narendana kora jednog limuna
džem
1 C kesica vanilin šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dijana

Vanilice

Tope se u ustima...

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Sve sastojke dobro umesiti, razvaljati na pobrašnjenoj podlozi na debljinu malog prsta.

Zatim kalupima isecati okrugle, srculenca, jelkice..po želji.

Staviti pek papir u tepsiju i peći u zagrejanoj rerni (temperatura zavisi kako čija rerna peče ), moja na 220 stepeni.

Čim blago porumene vaditi. Uvaljati u C prah šećer, mazati džem i spajati, servirati.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Lepše su ako odstoje dan-dva.