C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
5 jaja
5 kašika šećera
50 ml vode
7 kašika mekog brašna
50 ml ulja
1 C prašak za pecivo
Za krem:
700 ml mleka
2 C pudinga od vanile
4 kašike šećera
ekstrakt sa ukusom vanile (1 kašičica)
100 g omekšalog maslaca
C šećer u prahu
ili C šlag krem sa ukusom vanile

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Vanila kocke

Sa svakim zalogajem su sve lepše i lepše.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Ulupati belanca uz postepeno dodavanje 5 kašika šećera. Mutiti dok pena ne postane čvrsta.

Zatim dodavati žumanca, ulje, vodu sve dok mutite. Na kraju dodati brašno i C prašak za pecivo i sjedini najbolje ručno.

Istresti u obložen pleh 20x30 cm pa staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 30 minuta. Kada stavite tepsiju u rernu smanjiti na 180 stepeni.

Skuvati puding na uobičajen način i kada se ohladi izmutiti ga sa naseckanim maslacem. Dodati malo ekstrakta vanile.

Ohlađen biskvit preseći na pola vodoravno. Na prvu koru staviti ceo fil i pokriti drugom korom.

Čuvati u frižideru sat-dva dok se skroz ne stegne.

Seći na kocke i posuti C šećerom u prahu ili premazati C šlagom po izboru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja sam ovaj put posula C šećerom u prahu, ali sam svaki prethodni put pravila sa C šlag kremom od vanile i mnogo je ukusnije moram da priznam.