C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
6 belanaca
200 g šećera
2 kašike prezle
3 kašike brašna
150 g mlevenih oraha
Fil:
7 dl mieka
200 g šećera
6 žumanaca
2 C pudinga od vanile
1 margarin
100 g čokolade
Dodatno:
200 g četvrtastog keksa i malo melvenih oraha za posipianje
2 dl mleka za potapanje keksa

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tanja

Trostruki užitak

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati šećer i još malo mutiti.

Potom dodati mešavinu mlevenih oraha, prezle i brašna, lagano izmešati da se sastojci povežu.

Izliti masu u veći pleh obložen pek papirom. Peći 20-tak minuta na 180 stepeni.

Za fil je potrebno da provri 5 dl mleka sa 200 g šećera.

U provrelo mleko ukuvati prethodno razmućene pudinge u 2 dl hladnog mleka.

Mešati dok se ne zgusne, potom skinuti sa vatre i prekriti prozirnom folijom pa ostaviti da se ohladi.

Umutiti penasto margarin pa mu postepeno dodavati ohladjen fil.

Fil podeliti na pola pa u jedan deo dodati otopljenu čokoladu i promešati.

Redosled filovanja kolača: kora, žuti fil, keks potopljen u mleko, čokoladni fil.

Gotov kolač posuti mlevenim orasima, pa ostaviti da se ohladi.

Nakon hlađenja seći po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač umesto da pospete sa mlevenim orasima možete ukrasiti sa dve kesice umućenog C krem šlaga sa ukusom vanile i tako ga pretvoriti u prelepu tortu.