C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 jaja
10 kašika šećera
5 kašika brašna
50 g C kokosovog brašna
1 C vanilin šećer
pola C praška za pecivo
Za preliv:
200 ml mleka
1.Fil:
1 pakovanje C Letnje kocke od vanile
125 g margarina
100 g C prah šećera
2.Fil:
1 pakovanje C Letnje kocke sa kokosom
125 g margarina
100 g C prah šećera
Za dekoraciju:
250 g C slag krema sa ukusom slatke pavlake
350 ml mleka

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Vanilin šećer Prašak za pecivo Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Tropske C kocke

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodavati postepeno žumanca i vanilin šećer.

U umućena jaja dodati brašno,kokos i prašak za pecivo i lagano izmešati kašikom i peći u velikom četvrtastom plehu 40x40cm, obloženom pek papiru na 200 C, dok ne porumeni.

Pečenu koru okrenuti, skinuti papir, podeliti na pola i naprskati mlekom.

Za filove umutiti omekšali margarin sa prah šećerom i podeliti na 2 dela.

Mešavine za letnje kocke skuvati prema uputstvu sa kesice i u mlake smese dodati umućen margarin i umutiti mikserom.

Ređati na tacni kora, fil od kokosa, fil od vanile, kora.

Umutiti šlag krem sa mlekom i premazati kolač.

Ukrasiti proprženim kokosovim brašnom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač spremiti dan ranije i dobro ohladiti u frižideru pre služenja.