C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
2 dl mleka
2 dl vode
2 dl ulje
10 kašika šećera
1 kašičica soli
1 C suvi kvasac
1 limun - kora
900 g mekog brašna
Za fil:
4 veće kruške
200 g čokolade za kuvanje
100 g C pšeničnog griza
100 g C šećera u prahu
1 kašičica cimeta
Za premazivanje:
1 šoljica mešavina mleka i 2 kašike ulja
po želji C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac Pšenični griz Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ana

Štrudla sa kruškama i čokoladom

Prelepa jesenja štrudla. Sočan fil od krušaka i čokolade daje štrudli poseban ukus.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
C Suvi kvasac otopiti u mlako mleko pa dodati vodu, ulje, so, šećer i sok i rendanu koru limuna.

Postepeno dodavati brašno i zamesiti glatko testo, ostaviti da odstoji sat vremena na toplom.

Nakon toga testo podeliti na 4 jufke i ostaviti da odstoji još pola sata.

Kruške oljuštiti i iseći na sitne kockice.

Za fil pomešati kruške, C griz, C šećer u prahu i cimet.

Razviti svaku jufku na debljinu od 0,5 cm i staviti fil na jedan kraj testa, a preko fila posuti rendanu čokoladu.

Uviti štrudle i poređati ih u podmazan pleh.

Svaku štrudlu premazati mešavinom ulja i mleka te ostaviti još pola sata da narastu.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 35 minuta, štrudla je pečena kada dobro porumeni.

Izvaditi i po želji posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za štrudlu odaberite sočnije i zrelije kruške.