C Slatka tradicija

Sastojci
12 jaja
12 kašika šećera
12 kašika ulja
12 kašika mleka
12 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
2 kašike C kakao praha
1/2 l mleka
2 C vanilin šećera
1/2 l vode
500 g voća (jagode ili maline ili višnje)
300 g šećera
2 C pudinga od vanile
200 g C šlaga sa ukusom slatke pavlake

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Sočni kolač

Lep, jako ukusan, a kada se ohladi dobro i osveži.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti jaja, šećer, dodati ulje, mleko, brašno i C prašak za pecivo.

Umućenu masu podeliti na dva dela, u prvi dodati kakao, a drugi ostaje isti i istovremeno sipati u pleh masu takoreći šarati.

Ispeći koru u dublji pleh, jer se kora ne vadi nego ostaje u plehu i tu se i filuje npr.(malo veća đuvečara).

Skuvati mleko i zasladiti po ukusu, i dodati C vanilin šećer, prohladiti malo i mlekom preliti kotu.

Skuvati u pola litre vode šećer i voće, i dodati puding, dobro ukuvati i preliti preko kote.

Umutiti C šlag i premazati kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Peći masu u dubljem plehu, jer se ne vadi iz pleha nego se u njemu filuje.