C Slatka tradicija

Sastojci
400 g kisele pavlake
200 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
200 g mlevenog keksa
100 g čokolade za kuvanje
300 g C šlag krema
malo mleka
oko 200 g keksa u komadu
malo soka od narandže

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Šlagasti lagani kolač

Lagani kremasti kolač sa keksom i šlagom.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kiselu pavlaku izmešati ručno sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom i dodati mleveni keks.

Zatim posebno umutiti C krem šlag i onda pomešati sa prethodnim filom. Naseckati čokoladu i sve izmešati.

U tepsiju po želji veličina, može i okrugli kalup, poređati natopljen keks i sipati fil.

Zatim opet natopljen keks, odozgo može po želji C šlag, čokolada, mrvice keksa...

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Šlag umutiti ređe jer kad se pomeša sa keksom i pavlakom dodatno se stegne. I najbolje je da odstoji preko noći.