C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
8 belanaca
8 kašika šećera
8 kašika brašna
250 ml mleka za preliv kore
Za fil:
8 žumanaca
500 ml mleka
4 kašike brašna
250 g margarina
250 g C šećera u prahu
150 g C šlag krema

Naši proizvodi
Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Šlag pita

Kremast i lagan kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti belanca i dodavati šećer, zatim dodati brašno. Ispeći koru na 200 stepeni.

Ostaviti koru da se ohladi i zatim je preliti sa 200 ml vrućeg mleka.

Fil:
Staviti mleko da prokuva, zatim dodati žumanca, šećer, brašno i dobro izmešati, skuvati fil.

Kada se fil ohladi dodati umućen margarin sa 250 g C šećera u prahu.

Fil staviti na koru i zatim staviti umućen šlag.

Kolač je spreman za serviranje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač dobro ohladiti pre posluženja.