C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
3 jaja
450 ml kisele pavlake
1 prašak za pecivo
5 kašika brašna
15 kašika šećera
5 kašika mlevenog maka
5 kašika mlevenih lešnika
5 kašika kakao praha
Za fil:
1 l mleka
10 kašika griza
3 vanilin šećera
150 g šećera
200 g margarina sa ukusom vanile
100 g čokolade (bele ili crne)

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Pšenični griz Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Šarenko

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Jaja i šećer penasto umutiti mikserom, dodati pavlaku, mešavinu brašna i praška za pecivo, pa polako promešati varjačom.Dobijenu smesu podeliti na 3 dela. U jedan deo dodati mak, u drugi mlevene lešnike, a u treći kakao. Sve lepo promešati.

Tepsiju dimenzija 30x20 cm obložiti papirom za pečenje i presuti smesu od maka. Peći je u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta. Na isti način ispeći i ostale kore.

Fil:
U šerpu sipati 1 l mleka, dodati šećer i vanilin šećer, pa kuvati dok ne proključa. Dodati griz i kuvati uz stalno mešanje dok se griz ne zgusne. U topao griz staviti čokoladu da se istopi. Pazite da ga ne prekuvate!

Kada varjača počne da ostavlja tragove po dnu šerpe griz je skuvan. Ohladiti ga, dodati omekšao margarin i sve dobro sjediniti mikserom.

U tepsiju vratiti koru od maka, preliti s 1/3 fila, prekriti korom od kakaoa. Premazati 2/3 fila i prekriti korom od lešnika, pa naneti ostatak fila. Ja sam po vrhu stavila glazuru od 100 g čokolade i malo ulja, a ostatak fila nisam upotrebila i mislim da je za ovaj kolač dovoljno i pola mere za fil.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač napraviti dan ranije, dobro ga rashladiti, skuvati kafu i uživati u društvu najdražih i divne poslastice koja se topi u ustima!