C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
6 jaja
150 g C šećera u prahu
2 kašike vrele vode
6 kašika brašna
1 kašika C kakaoa
Za fil:
500 ml mleka
2 kašike C čvrstina
1 kesica C praška za puding od vanile
200 g margarina
150 g C šećera u prahu
50 g čokolade za kuvanje
2 banane
Za premazivanje:
1 kesica C šlag krema sa ukusom vanile
50 g čokolade

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah Čvrstin Puding sa ukusom vanilina Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Irena

Šareni rolat

Lak za pripremu, bez mnogo sastojaka, ali izvrsnog i punog ukusa.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10-12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Odvojiti belanca od žumanaca, posebno umututi belanca.

Žumanca umutiti sa C šećerom u prahu i vrelom vodom dok ne pobele, a zatim pažljivo umešati brašno sa C kakaom.

Zatim pažljivo umešati umućena belanca sa smesom od žumanaca, kašikom - ne mikserom!

Sipati u veći pleh (od šporeta) na koji je stavljen pek papir. Peći 10-15 minuta na 180-200 stepeni.

Nakon pečenja, posle nekoliko minuta skinuti papir sa rolata, vratiti na isti i odmah zamotati u rolat.

Skuvati puding na uobičajen način sa dodatkom čvrstina pudingu.

Kada se puding ohladi do sobne temperature, umešati margarin koji predhodno umućen sa C šećerom u prahu. Narendati čokoladu u fil i dobro promešati.

Odviti rolat, premazati filom (ostaviti 3 pune kašike za premaz odozgo), staviti banane na kraj rolata i ovlaš ga uviti ponovo u rolat.

Premazati tanko preostalim filom, premazati umućenim C šlagom i odozgo narendati čokoladu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Prilikom mešanja belanca sa žumancima nikako ne mešati mikserom već kašikom.