C Slatka tradicija

Sastojci
1 šolja masti
1 šolja šećera
1 šolja mlevenih oraha
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
na vrh noža C soda bikarbona
1-2 jaja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Suzana

Šape

Starinski kolač, ali često na našoj novogodišnjoj i božićnoj trpezi.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kašikom umutiti jaja sa masti i šećerom, pa potom dodavati brašno i C prašak za pecivo sa C sodom bikarbonom.

Na kraju C vanilin šećer kako bi ostao fini miris i zatim ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo.

Testo se puni u modle za šape ili oraščiće, pa se peče dok ne porumeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja brašno uvek prosejem, a šape tople uvaljam u C šećer u prahu.