C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 jaja
12 supenih kašika šećera
12 supenih kašika brašna
1 supena kašika C kakaoa
1 kesica C praška za pecivo
Krem/fil:
1 l mleka
3 kesice C pudinga sa ukusom vanile
1 kesica C vanilin šećera
2 kašike šećera
250 g margarina
Glazura:
čokolada za kuvanje
1 supena kašika ulja

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Ruske kapice

Ukusne, okrepljujuće, kremaste!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
6 jaja umutiti sa 12 kašika šećera i 12 kašika brašna. Kada se masa sjedini, dodati C prašak za pecivo i jednu supenu kašiku C kakaoa.

Dodati dve do tri kašike ulja. Masu izliti u uljem podmazan pleh ili staviti papir za pečenje u pleh, pa izliti smesu.

Patišpanj pečemo 15-ak minuta Na 200 C u zavisnosti od jačine pećnice. Dok se patišpanj peče, kuvamo fil.

Fil:
1 litar mleka prokuvati, dodati 3 supene kašike šećera i odvaditi 100 ml toplog mleka u šolju. U tih 100 ml mleka razmutiti 3 kesice C pudinga od vanile, a zatim kada mleko počne da blago vri, usuti razmućeni puding i mešati dok se masa ne zgusne.

Nakon što je puding skuvan, ostavljamo ga da se ohladi. Ohlađenom pudingu dodajemo 1 margarin i mutimo dok se ne dobije kremasta masa.

Koru/patišpanj sečemo kalupom ili čašom i vadimo krugove.

Na jedan krug supena kašika do dve krema, pa drugi krug odozgo. Nožem fino razmazati krem oko kolača, a zatim uvaljati u C kokosovo brašno. I tako svaki dok ne utrošimo sve krugove kore.

Kada završimo filovanje, u šerpicu staviti 100 g čokolade sa 2-3 supene kašike ulja da se otopi. Nakon što je otopimo, čokoladom ispuniti gonji deo kruga.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata