C Slatka tradicija

Sastojci
Biskvit:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
4 kašike C kakaoa
4 kašike čokolade u prahu
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
1,5 dl ulja
1,5 dl mleka
Žuta krema:
2 C pudinga od vanile
9 dl mleka
6 kašika šećera
150 g putera
Braon krema:
2 C pudinga od čokolade
8 dl mleka
6 kašika šećera
100 g putera

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Rupica kolač

Preukusna krema koja prodire u biskvit je za pravu eksploziju ukusa.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za biskvit odvojiti belance od žumanceta. Miksati žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom dok ne postanu penasti, dodati tada ulje. Nakon par minuta miksanja postepeno dodavati brašno sa C praškom za pecivo i odmah zatim C kakao i čokoladu u prahu. Na kraju umešati kasikom posebno umućeni sneg od belanca.

Masu sipati pleh za pečenje srednje veličine, poravnati i peći u pećnici na 180°C 20-25 minuta.

Pečen i još vruć biskvit izbušiti ravnomerno drškom kasike.

Pripremiti prvo žutu kremu tako što se u vruć puding umuti puter. Mešati kremu dok ne postane ravnomerno gusta. Kremu odmah, još dok je topla, preliti preko biskvita. Poravnavati kašikom preko površine biskvita kako bi se sve rupice napunile kremom.

Ostaviti kolač po strani pa pripremiti braon kremu tako što se u kuvani puding od čokolade doda puter i ravnomerno izmeša. Preliti opet toplo preko žute kreme.

Po želji posipati čokoladnim mrvicama. Ohladiti i poslužiti rezano na kocke.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Drvenom kašikom bušiti rupice na biskvitu