C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje rozen kora
2 C pudinga od vanile
1 l mleka
300 g šećera
2 C vanilin šećera
250 g margarina
100 g bele čokolade
100 g crne čokolade
300 g lešnika
300 g mlevenog keksa
Glazura:
200 g čokolade
2 kašike ulja

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Pavle

Rozen plus kolač

Kolač je vrlo ukusan, i kod nas se za krsnu slavu Svetog Nikolu 19.12 uvek pravi dupla mera. Može biti postan, koristiti sojino mleko ili mrsan sa običnim mlekom.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 45
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Puding razmutiti sa 200 ml mleka, a ostatak mleka staviti da provri sa šećerom i C vanilin šećerom.

U provrelo mleko sipati puding i skuvati uz neprestano mešanje. Skloniti sa ringle i dodati margarin.

Sjediniti, pa fil podeliti na dva dela. U jedan deo staviti belu čokoladu keks, a u drugi deo crnu čokoladu i lešnike.

Na tacnu staviti prvu koru, pa premazati sa 6 punih kašika tamnog fila, prekriti drugom korom pa premazati drugim filom i tako do kraja.

Poslednju koru ne premazivati.

Kolač ostaviti da se dobro stegne, pa preli glazurom od čokolade.

Čokoladu istopiti sa uljem i preliti kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kad stavite poslednju koru, kolač pritisnuti nečim malo težim da bi se lepo stegao. Sutradan staviti glazuru.