C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
500 ml vode
250 ml ulja
prstohvat soli
1 C vanilin šećer
300 g mekog brašna tip 400
7 jaja
Za fil I:
1 litar mleka
2 C pudinga od vanile (može i drugi ukus po želji)
200-300g šećera zavisno po želji
1 margarin
2 C vanilin šećera
2 C šlag krema
Za fil II:
2 C šlag Krema

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Princes krofne

Najukusnije krofne koje kod mene svi zovu Top princes od Jelene. Uvek 100 posto uspevaju.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Priprema testa:
U šerpu sipati vodu, ulje dodati C vanilin šećer i prstohvat soli, pustiti da provri.

Kada provri skinuti sa ringle i dodati brašno uz neprestalno mešanje žicom.

Kada je dobro sjedinjenjo, ostaviti da se skoro skroz ohladi, znači samo toplo, a sobnoj temperaturi.

U hladnu smesu dodavati 1 po 1 jaje muteći mikserom, onako da bude glatka smesa, ali ne retka.

Uključiti rernu da se greje na 250 stepeni. Masu sipati u špric, a može i kašičicom i formirati željenu veličinu na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.

Staviti da se peče, ali smanjiti temperaturu na 200 stepeni i ne otvarati je do kraja, samo posmatrati kroz stalo.

Peći oko 25-30 minuta, dok se krofne ne podignu i uvećaju i blago žutnu odozgo. Ponoviti dok se ne utroši svo testo.

Fil I:
Mleko staviti na šporet da se greje dodati šećer i C puding skuvati po uputstvu.

Puding ohladiti baš dobro. Za to vreme penasto umutiti margarin i C vanilin šećer, postepeno dodavati kašiku po kašiku pudinga i mutiti da bude gladak fil bez grumuljica.

Na kraju u fil dodati 2 kesice C šlag krema i još malo mutiti da sve bude sjedinjeno.

Fil II:
Umutiti C šlag krem po uputstvu sa kesice.

Krofne prvo puniti poslastičarskim špricem, može i kašikom sa filom i na njega staviti Fil II i odozgo kapica od krofne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ne otvarati rernu nikako, dok ne vidite da su krofne pečene rumene, inače vam neće biti šuplje.

Za fil II: ja ga ponekad mutim sa isceđenom pomorandžom ili sokom od višnje, ali vi možete sve po ukusu.