C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
500 ml vode
200 ml ulja
300 g brašna tip 400
10 jaja
Fil:
1,5 l mleka
3 pudinga C vanila
3 C pudinga sa ukusom slatke pavlake
2 C vanilin šećera
250 g maslaca
250 ml slatke pavlake
100 g C prah šećera za posipanje
15 kašika šećera

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Puding sa ukusom slatke pavlake Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gordana

Princes krofne

Kada ga jednom napravite uvek ćete tako praviti.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 18
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Priprema testa:
Vodu i ulje prokuvati da provri. U vanglu sipati brašno i popapriti sa vodom i uljem. Dobro izmesati i u vruće dodavati jaja jedno po jedno i mutiti mikserom.

Modle za mafine podmazati uljem i stavljati po jednu kašiku u svaku modlu. Rernu zagrejati na 250 stepeni ubaciti krofne i smanjiti na 200 stepeni i uključiti ventilator. Peći 30 minuta bez otvaranja rerne.

Priprema fila:
Od 1,5 l mleka odvojiti jednu času. U mleko dodati 15 kašika šećera. To da provri. Puding razmutiti i skuvati u mleku. Pustiti da se ohladi.

Posebno umutiti maslac sa C vanilin šećerom, pa dodavati postepeno ohlađen puding. Posebno umutiti C slatku pavlaku pa dodati u fil.

Sve lepo sjediniti i filovati krofne.

Posuti C prah šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Samo pratite recept i bicete prezadovoljni.