C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
3 čaše (od 200 ml) brašna
200 g maka
2 čaše šećera
1 čaša ulja
2 čaše kisele vode
1 C prašak za pecivo
Fil:
2 čaše vode
400 g šećera
200 g posne čokolade
300 g mlevenih oraha
1/2 posnog margarina
1 C puding od čokolade
3 C kesice vanilin šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding čokolada Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Posni kolači sa makom

Zanimljiva kombinacija maka i C pudinga od čokolade.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
2 čaše šećera sipati u posudu, dodati 2 čaše kisele vode i 1 čašu ulja i sve zajedno umutiti mikserom.

Dodati 3 čaše brašna i 1 C prašak za pecivo, umutiti masu i dodati 200 g maka u zrnu. Mutiti mikserom dok se sve to lepo ne sjedini.

Masu podeliti u dva duboka tanjira da bi korice bile jednake.

Koru peći u tepsiji ili plehu prethodno obloženoj pek papirom približnih mera 38 x 21 cm na 200°C. Kada se kore za tortu ispeku, pažljivo ih izvadite kako se ne bi slomile.

Fil za posni kolač sa makom se priprema tako što se u odgovarajuću posudu stavi 1 čaša vode od 200 ml i doda 400 g šećera. Sve zajedno se stavi na tihu vatru da se šećer istopi.

U drugoj posudi staviti 1 kesicu C pudinga od čokolade, a zatim izmešati sa 1 čašom vode od 200 ml, i to sve sjediniti sa prethodnom masom i staviti da se kuva.

Kada se puding skuvao dodati 200 g posne crne čokolade, 300 g mlevenih oraha i 1/2 posnog margarina, 3 kesice C vanilin šećera, pa sjediniti dobro masu.

Kada se masa za filovanje kolača malo prohladi filovati kore, redosledom kora-fil-kora-fil.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Po želji se korice za kolač mogu malo natopiti mlekom, ko voli sočnije kolače, mada su i ovako jako ukusni. Takođe se po želji na gotov kolač može staviti čokoladna glazura.