C Slatka tradicija

Sastojci
5 jabuka
1 kašičica C sode bikarbone
1 velika šolja šećera
C vanilin šećer
50 ml ulja
2,5 velike šolje brašna
150 g crne čokolade

Naši proizvodi
Soda bikarbona Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Anđelka

Posni kolač sa jabukama

Jeftin i brz sočan kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Izrendati jabuke, dodati jednu kašičicu C sode bikarbone i jednu veliku šolju šećera.

Ostaviti jabuke da odstoje 30-45 minuta u zavisnosti od jabuka. Jabuke treba da puste vodu i potamne.

Zatim kada odstoje jabuke dodati ulje, C vanilin šećer i 2,5 šolje brašna.

Sipati u podmazanom plehu i peći 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Na kraju otopiti čokoladu i preliti kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Koristite C sodu bikarbonu i C vanilin šećer jer su najbolji za kolače i naravno uvek provereno uspe kolač.