C Slatka tradicija

Sastojci
2 šolje ulja (oko 5 dl)
1 čašica piva (oko 0,5 dl)
2 šolje brašna (oko 200g)
1/2 C praška za pecivo
2 C vanilin šećera
2 šoljice C prah šećera (oko 300 g)
džem od kajsija ili šipka
C prah šećer + C vanilin šećer za valjanje vanilica

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Posne vanilice

Vanilice u posnoj varijanti sa pivom i uljem izuzetno ukusne i neizbežne u dane posta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U dublju posudu sipati ulje, pivo, C prah šećer, C vanilin šećer, brašno pomešano sa C praškom za pecivo i mikserom nastavcima za testo, umesiti testo da se dobije kompaktna lopta od testa koja se ne lepi za ruke.

Pazite da sa brašnom ne preterate pa ga dodajte postepeno. Ako se desi da je testo previše suvo dodajte još malo piva a ako je mekano dodajte još brašna.

Pokrijte loptu od testa providnom folijom i ostavite u frižideru da se ohladi, oko 1 sat.

Testo izvadite na radnu površinu pobrašnjenu i oklagijom razvaljajte testo na debljinu pola santimetra.

Vaditi vanilice modlom ili u mom slučaju je to bio metalni čep od flaše, jer meni su modlice velike a čep je taman veličine kako ja volim da vanilice izgledaju.

Složiti vanilice u pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 15 minuta na temperaturi oko 180 C stepeni. Pazite da se ne prepeku jer treba da ostanu bele.

Pečene vanilice izvadite u činiju. Spajajte ih džemom po dve.

Uvaljajte u C prah šećer pomešan sa C vanilin šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata