C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 kašika šećera
5 kašika brašna
5 jaja
1 kesica C praška za pecivo
3 kašike ulja
3 kašike mleka
1 velika kašika C kakao
Fil:
500 g jagoda
500 ml jogurta
2 kesice C želatina
5 kašika šećera
200 g C šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Želatin Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Penasti kolač sa jagodama

Penasto i veoma ukusno.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Izmutiti belanca sa šećerom, zatim dodati žumanca. Smanjiti brzinu na mikseru pa dodati ulje, mleko, C kakao i na kraju brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Tepsiju podmazati margarinom pa posuti brašnom. Sipati testo pa staviti da se peče oko 20 minuta na 180 stepeni.

C Želatin sipati u šolju pa preliti vodom, samo da ogrezne. Ostaviti 5 minuta,da nabubri.

Jogurt sipati u šerpicu, dodati šećer pa na srednjoj temperaturi zagrevati. Ne treba da vri samo da bude vruće.

Onda dodati želatin, sve izmešati da se želatin rastopi pa ostaviti da se ohladi. Jagode očistiti i iseckati.

Šlag izmutiti prema uputstvu pa mu dodati iseckane jagode. Sve zajedno mutiti mikserom najvećom brzinom.

Na kraju sipati ohlađen jogurt pa kašikom polako sve lepo sjediniti. Sipati preko pečene kore (fil će biti malo ređi, ali posle par sati u frižideru, stegnuće se).

Kolač dekorisati sa jagodama po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata