C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
7 jaja
7 kašika šećera
2 kašike C kakaoa
3 kašike brašna
1/2 kašičice C sode bikarbone
Fil:
4 jajeta
300 ml mleka
4 kašike šećera
4 kašike brašna
250 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
50 g C šećera u prahu
I još:
100 g bele čokolade
1 kafena kašičica ulja

Naši proizvodi
Kakao prah Soda bikarbona Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Paunovo oko-rolat

Brzo se pravi, a još brže nestane.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: oko 35
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
Umutiti žumanca sa pola šećera pa dodati brašno, C kakao i C sodu bikarbonu.

Posebno umutiti belanca sa ostatkom šećera u čvrst sneg i sve sjediniti lagano varjačom.

Veliki pleh od rerne obložiti papirom za pečenje pa izliti smesu i peći nekih 20 minuta na 180 stepeni.

Fil:
Odvojiti malo mleka i sa njim umutiti jaja i brašno, dobro umutiti da nema grudvica, ostatak mleka staviti sa šećerom da provri.

U provrelo mleko dodati umućenu smesu i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Margarin umutiti penasto sa C šećerom u prahu, pa sjediniti sa ohlađenim filom. Fil podeliti na dva dela.

U jedan deo dodati crnu čokoladu otopljenu na pari.

Filovanje:
Koru premazati sa belim filom, a zatim sa tamnim filom i sve lagano uviti u rolat.

Belu čokoladu otopiti na pari sa jedom kafenom kašičicom ulja i dekorisati rolat.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata