C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
115 g putera
200 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
2 jaja
190 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
120 ml mleka
papirne korpice za mafine
Glazura od putera:
115 g putera
1 kafena kašika ekstrakta vanile
230 g C šećera u prahu
2-3 kašike mleka
200 g C krem šlaga
ukrasi
zelena prehrambena boja

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Novogodišnji vanila kapkejk

Kapkejk kolačici su jako zahvalni za dekoraciju, inspirisana praznicima dekorisala sam ih u obliku novogodišnje jelkice.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Testo:
Kremasto umutiti 115 g putera sa 200 g šećera i 1 kesicom C vanil šećera, potom dodati 2 jaja. Posebno pomesati 190 g brašna sa kesicom C praška za pecivo, pa dodati u smesu sa puterom.

Dobro umutiti pa uliti 120 ml mleka i mešati da se doboje glatka masa. Rernu ugrejati na 180 stepeni.

Papirne korpice poređati u pleh za mafine, pa sipati masu tako da ostane prostora da kolač naraste. Peći 20-25minuta.

Glazura od putera:
Mikserom umutiti 115 g putera da se dobije glatka smesa, dodati kafenu kašiku ekstrakta vanile pa postepeno dodavati 230 g C šećera u prahu uz stalno mućenje milserom na najmanjoj brzini, dodati 2-3 kašike mleka pa nastaviti mućenje najvećom brzinom da se dobije lagana vazdušasta smesa.

Ovom smesom puniti kapkejkove tako što se na vrhu kapkejka napravi otvor u obliku kupe, napuni smesom potom zatvori ostatkom testa.

Zatim kapkejkove ukrasiti ostatkom punjenja.

Na kraju umutiti šlag sa zelenom prehrambenom bojom i praviti jelkicu spricom za dekoraciju. Pustite mašti na volju

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Korpice nemojte puniti do vrha jer kolači narastu, pa da ne bi prelivali preko.