C Slatka tradicija

Sastojci
90 g putera
130 g smeđeg šećera
4 veće breskve
300-350 g kupina
250 g C šećera u prahu
2 C vanilin šećera
160 g omekšanog putera
3 jaja
300 ml jogurta
250 g brašna
70 g kukuruznog griza
2 kašičice C praška za pecivo
C šlag ili C sladoled za serviranje

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Prašak za pecivo Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Naopaki voćni kolač

Miris pečenog voća kao iz bakine kuhinje.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U šerpici otopiti 90 g putera i smeđi šećer, pa usuti u pleh dimenzija 23x33cm ili sličan. Malo prodrmati pleh, da se smesa ravnomerno rasporedi.

Preko toga poslagati breskve, oguljene i očišćene, pa isečene na manje kriške. Rasporediti i kupine ravnomerno, pa ostaviti sa strane.

Penasto umutiti šećer, C vanilin šećer i puter. Potom dodati jaja i nastaviti mućenje, pa na kraju sipati jogurt.

Na kraju umešati brašno, C griz i C prašak za pecivo, pa smesu preliti preko poslaganog voća.

Peći u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45-50 minuta. Kada kolač bude pečen, izvaditi ga iz rerne i ostaviti 15-ak minuta da se prohladi.

Prohlađen kolač prevrnuti na tacnu, pa seći na parčad željene veličine.

Služiti uz šlag ili sladoled.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možete i drugo voće po želji.