C Slatka tradicija

Sastojci
Za puslice:
3 belanca
1 kašika C čvrstina
1/2 kašičice limunovog soka
170 g šećera
Fil:
3 žumanca
5 kašika šećera
1 C puding od vanile
300 ml mleka
150 g margarina
300 g jagoda

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana

Mini tortice sa jagodama

Malo, ali veliko zadovoljstvo... ah te jagode... obožavam ih.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Izmutiti belanca u čvrstu penu. Onda postepeno dodavati šećer. Mutiti desetak minuta i onda pred kraj dodati pola kašičice limunovog soka i jednu kašiku C čvrstina.

U tepsiju (ja sam koristila onu veliku od šporeta i taman mi je sve stalo), staviti papir za pečenje.

Izmućena belanca staviti u poslastičarsku kesu i zvezdastim nastavkom preko papira istiskivati krugove.

Posle istisnuti još jedan krug kao prsten, to će biti kao stranica da kasnije ne izađe fil.

Staviti u zagrejanu rernu na 120 stepeni i sušiti sat vremena, a posle smanjiti na 100 stepeni i sušiti još 30 minuta.

Onda isključiti rernu i ostaviti gotove puslice unutra još 20 minuta.

Za fil staviti oko 200 ml mleka sa 5 kašika šećera da se kuva, a u drugu posudu mikserom izmutiti žumanca, 100 ml mleka i jednu kesicu C praška za puding.

Kada mleko provri sve ukuvati. Ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi sjediniti sa izmućenim margarinom.

Staviti fil u poslastičarsku kesu pa istiskivati fil unutar puslica.

Dekorisati po želji sa jagodama, čokoladama...

Meni je od drugog kolača preostalo fila od jagoda i šlag pa sam sa tim dekorisala.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata