C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
1/2 kocke kvasca
2 dl mleka
1 jaje
75 g putera
75 g masti
2 kašike šećera
650 g brašna
1 prstohvat soli
2 kesice C vanilin šećera
Za fil:
250 g mlevenog maka
2 dl mleka
1 šolja (od 2 dl) šećera
2 kesice C vanilin šećera
Za premazivanje:
1 žumance
par kapi ulja
po želji malo C šećera u prahu

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Novka

Mini štrudle sa makom

Štrudle sa makom, omiljeni kolač u zimskom periodu. Spremljene na ovaj način su mekane sočne.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Za fil:
Prokuvati mleko. Šećer, C vanilin šećer i mleveni mak pomešati i zaliti prokuvanim mlekom. Ostaviti da se ohladi.

Kvasac i šećer staviti u mlako mleko i ostaviti da kvasac nadođe. U posudu staviti mast i puter, dodati jaje, C vanilin šećer, kvasac i postepeno dodavati brašno.

Umesiti glatko mekano testo koje se ne lepi za prste. Testo podeliti na 4 jednaka dela, ne čekati da raste.

Uzeti jedan deo i razvući u pravougaonik. Premazati 1/4 ohlađenog maka. Uviti u štrudlu.

Postupak ponoviti sa ostatkom testa i maka.

Ređati u pleh. Premazati umućenim žumancetom sa par kapi ulja.

Staviti u rernu i tada je uključiti na 180 stepeni. Peći dok ne dobiju lepu žutu boju.

Kad je pečena posuti po želji sa malo C šećera u prahu pomešanim sa C vanilin šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata