C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml kisele vode
120 ml ulja
200 g šećera
1 kašika džema po želji
250 g brašna
3 kašike C kakao praha
1 kašičica C sode bikarbone
1 kašičica cimeta
3 kašike džema za premaz
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja

Naši proizvodi
Kakao prah Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Medeno srce

Brzo, jednostavno i jeftino.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Brašno, C kakao, C sodu bikarbonu i cimet pomešati.

U drugoj posudi sjediniti kiselu vodu, ulje, šećer i džem, mutiti mikserom, dodati suve sastojke i opet dobro umutiti. Izručiti u pleh.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 25 minuta.

Vruć kolač premazati džemom, a kada se ohladi istopiti čokoladu sa uljem i preliti kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pleh pre pečenja podmažite sa malo ulja (možete koristiti ubrus ili četkicu da lepo premažete pleh) pa posuti brašnom da ravnomerno pokrije pleh.
Da biste znali kad je kolač pečen možete bocnuti čačkalicom koru, pa ako je čista kad je izvadite tada je pečena kora.