C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
1 šoljica meda
1 šoljica ulja
1 šoljica vode
1 kašičica C sode bikarbone
brašna po potrebi
Za fil:
300 g šećera
250 g mlevenog kikirikija
3 kašike ulja
4 kašike ruma
Za glazuru:
100 g crne čokolade
75 g margarina
25 g ulja
100 g drobljenog pečenog kikirikija

Naši proizvodi
Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Medeni minjoni

Malo drugačiji minjoni.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Zamesite testo od meda, vode, ulja, C sode bikarbone i brašna. Testo ne treba da bude tvrdo.

Koru pecite na 180 stepeni dok ne porumeni. Hladnu koru presecite na dva dela.

Za fil prelijte šećer vodom, dodati kikiriki, ulje i rum i nafilujte koru.

Kolač prelijte glazurom od čokolade i pospite drobljenim kikirikijem.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kao što je već napomenuto u primpremi kolača, testo za koru ne sme da bude tvrdo jer će kora ispucati i biti jako tvrda za konzumiranje.