C Slatka tradicija

Sastojci
7 jaja
7 kašika kristal šećera
1 C prašak za pecivo
150 g C šećera u prahu
7 kašika brašna
1 šoljica ulja
100 g čokolade za kuvanje
200 g euroblok čokolade
1 margarin za kolače

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nataša

Markov kolač

Kremast, mekan i preukusan. Dok trepneš nestane sa tanjira.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti mikserom 7 belanaca sa 7 kašika kristal šećera.

U dobro umućeno dodati 7 kašika brašna, 1 C prašak za pecivo, 50 g rendane čokolade i 1 malu šoljicu ulja.

Sve dobro sjediniti mikserom. Peći u podmazanom plehu na 200 C oko 15 minuta.

Na pari skuvati 7 žumanaca, 150 g C šećera u prahu i 50 g čokolade za kuvanje.

Kuvati oko 45 minuta. Kada se zgusnulo skloniti sa pare.

U ohlađeno dodati jedan margarin i sve dobro izraditi mikserom.

Filovati preko kore.

Kada je sve nafilovano odgore narendati 200 g euroblok čokolade na krupnu rendu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata