C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
1 šoljica šećera
1 kesica C vanilin šećera
1/2 šolje ulja
1/2 šolje jogurta
2 šolje brašna
1 kesica C praška za pecivo
1 kesica C vanilin šećera
1 kašika C kakao praha
500 g očišćenih višanja
Dekoracija:
1 kesica C šlag krema belog sa ukusom slatke pavlake (75g)
150 ml mleka

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Kakao prah Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Blog Slađini recepti

Mafini sa višnjama

Recept za domaće mafine sa višnjama, ukrašene C šlag kremom.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12 mafina
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom i C vanilin šećerom, pa dodati ulje, jogurt, C prašak za pecivo i brašno.

Sve lagano varjačom izmešati pa dobijenu masu podelimo na pola. U jedan deo dodamo kašiku C kakao praha.

U pleh za mafine staviti papirne korpice i u svaku staviti po jednu kašiku žutog testa.

Zapeći samo 5 minuta na 180 C. Izvaditi pleh pa preko žutog testa staviti po nekoliko višanja koje smo posuli šećerom.

Odmah preko višanja staviti po kašiku crnog fila.

Pleh vratiti u pećnicu i dovršiti pečenje mafina jos 20 min.

Dekoracija sa C šlag kremom, pripremljenim po uputstvu sa kesice.

Po želji dodati boju za kolače u šlag krem.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata