C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
5 jaja
100 ml mleka
100 ml ulja
250 g C šećera
250 g brašna
1 C prašak za pecivo
2,5 kašike C kakao
Punjenje za mafine:
eurokrem - 24 kašičice (za svaki mafin po jedna kašičica)
Preliv:
100 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
C šlag krem od čokolade

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo Kakao prah Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Mafini sa eurokremom

Izdasni i fino slatki mafini.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Sve sastojke staviti u posudu za mućenje i lepo umutiti dok se sve ne poveže.

Kratko zagrejati rernu na 180 stepeni. Uliti u silikonski kalup smesu ni do pola i ubaciti u rernu i zapeći malo mafine.

Zapeći toliko dok se stvori korica dovoljna da može izdržati krem da ne propadne na dno, to je oko 10 minuta pečenja.

Zatim izvaditi kalup i u svaki mafin staviti po kašičicu punu krema.

Preko toga preliti ostatak smese, ne mora skroz do vrha i peći joć oko 20-25 minuta.

Ako su kalupi od 12 komada još jednom ponoviti proces.

Kada su svi mafini ispečeni, ukrasiti istopljenom čokoladom sa uljem ili umutiti C šlag kremu od čokolade prema upustvu sa kesice i ukrasiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Mafini se dodatno mogu ukrasiti šarenim mrvicama.
Ako se koriste metalni kalupi trebaju se podmazati ili koristiti korpice za pečenje.