C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
7 belanaca
7 kašika šećera
7 kašika brašna
C prašak za pecivo
150 ml mleka
Žuti krem:
600 ml mleka
1 C vanilin šećer
7 žumanaca
7 kašika šećera
7 kašika C čvrstina
1/2 margarina
2 kašike C šećera u prahu
Roze krem:
2 C pudinga od jagode
8 kašika šećera
1/2 l mleka
1/2 margarina
2 kašike C šećera u prahu
1/2 kg jagoda
1 kašika šećera
sok od jagoda
C puding od vanile
1 kašika šećera
2 C šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Čvrstin Šećer u prahu Puding sa ukusom jagode Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Biljana

Ledene jagoda kocke

Ukusan, sočan, hladan i osvežavajući kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Kora:
Belanca čvrsto ulupati, dodati šećer i nastaviti mućenje dok se ne otopi, dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, pažljivo izmešati varjačom i izliti u pleh obložen papirom za pečenje.

Peći na 200° dok ne porumeni. Vruću koru preliti sa 150 ml vrelog mleka.

Žuti krem:
Žumanca, šećer, C čvrstin i C vanilin šećer pomešati u šerpi, razmotriti delom od 600 ml mleka, a ostalo zakuvati. Kuvanim mlekom preliti žumanca i nastaviti kuvanje dok se ne zgusne.

Margarin pomešati sa C šećerom u prahu, dodavati kašiku po kašiku hladnog krema i dobro umutiti mikserom.

Rozi krem:
Puding skuvati u mleku po uputstvu na kesici i hladan pomešati sa margarinom, kao i prethodni krem.

Jagode posuti šećerom i ostaviti da puste sok. Sok zakuvati i u njega ukuvati puding razmućen sa malo soka.

Šlag umutiti sa kiselom vodom.

Na koru rasporediti žuti krem, preko njega sečene jagode, pa rozi krem. Preko kolača preliti masu od soka i pudinga.

Pomoću dresir kese (ili obične kese kojoj je odsečen vrh) istisnuti 30 ružica od šlaga za 30 porcija.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pošto je kolač najlepši hladan, krenuti sa pripremom ranije, da bi stigao dobro da se ohladi.