C Slatka tradicija

Sastojci
jaja
šećer
1 kesica C vanilin šećera
100 g rendane čokolade
brašno
na vrh noža C praška za pecivo
Fil:
0,5 l slatke pavlake
1 mala kašičica C kakao praha

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivanka

Lagani kolač

Lagan i veoma brzi kolač kao što mu i samo ime kaže.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti 6 belanaca sobne temperature sa 6 kašika šećera, dodati 6 žumanaca.

Potom varjačom umešati 100 g rendane čokolade, 5 kašika brašna, C vanilin šećer i malo C praška za pecivo.

Koru peci na 180-200 C oko 15-20 minuta u zavisnosti od rerne.

Pečenu i ohlađenu koru podelimo na dva jednaka dela da dobijemo dve tanke kore.

Fil:
Ulupamo pola litre slatke pavlake sa pola kesice krem fiksa, dodamo u to i 1 kafenu kašičicu C kakao praha.

Filujemo između kora i u tankom sloju odozgo.

Kolač blago poprskamo sa malo C kakao praha.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

U fil se po želji može dodati i 2 kašike C šećera u prahu. Kolač je kao iz poslastičarnice, probajte i uverite se i sami.