C Slatka tradicija

Sastojci
500 g četvrtastog keksa
1 l slatkog mleka
250 g margarina
250 g C šećera u prahu
10 kašika C šećera
1 kesica C vanilin šećera
4 jaja
7 kašika brašna
3 kašike C čvrstina
200 g C šlag krema

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Čvrstin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Brankica

Lagana krempita

Kolač se ne peče, jako ukusan i osvežavajući.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Za pripremu ove krempite potrebno je prvo od 1 l mleka odvojiti 300 g u manju posudu kako bi mogli napraviti kompaktnu masu i u to 300 g mleka dodati 7 kašika brašna i 3 kašike C čvrstina, 4 žumanceta, 10 kašika šećera i 1 C vanilin šećer.

Masu dobro sjediniti i dodati u 700 g mleka koje se već kuva na plotni.

Sjedinjenjem ove dve mase dobijamo fenomenalan krem koji ćemo ohladiti i u tako hladan dodati 250 g margarina i 250 g C šećera u prahu.

U pleh veličine 26×20 poređajte četvrtasti keks koji je potopljen u mleko kako bi omekanio.

Preko keksa prespemo fil koji smo kuvali na mleku i lepo ga uravnjamo. Opet preko fila poređamo četvrtasti keks potopljen u mleku.

Šlag:
Umutite 200 g C šlaga sa vodom ili mlekom, prelijemo preko gornjeg sloja petit keksa, i kolač je spreman za konzumiranje nakon pola sata hlađenja u frižideru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Prilikom sečenja kolača i serviranja na tacne, po filu možete poprskati C kakao, kako bi kolač dobio na eleganciji i lepšem izgledu. Možete staviti i neki komad sezonskog voća.