C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
7 žumanaca
8 kašika šećera
9 kašika vode
200 g brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
2 kašike C kakaoa
Za fil:
4 C pudinga od vanile
2 C vanilin šećera
12 kašika šećera
1 l vode
7 belanaca
Za dekoraciju:
400 ml slatke pavlake
50 g rendane čokolade

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Krempita iz dve boje

Jako lagan i kremast kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Pomešati brašno, C prašak za pecivo i C kakao.

Žumanca penasto umutiti sa šećerom, dodati vodu, pa na kraju umešati sjedinjene suve sastojke.

Pripremljenu smesu sipati u duboku tepsiju, prethodno podmazanu i posutu brašnom, a potom koru peći na 160°C oko 20 min.

C puding, 7 kašika šećera i C vanilin šećer razmutiti sa malo vode, tako da nema grudvica. Ostatak vode sipati u veću šerpu, sačekati da provri, a zatim zakuvati puding u njoj.

Belanca umutiti sa preostalih 5 kašika šećera u čvrst šam, pa ga oprezno sjediniti sa vrućim pudingom.

Koru izvaditi iz rerne, pa na vrelo testo sipati fil. Vratiti pleh u rernu na 5 minuta,a nakon toga kolač ostaviti da se ohladi.

Umutiti slatku pavlaku, namazati je na ohlađeni kolač, pa sve posuti rendanom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač je mrsno jelo.