C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
10 kašika šećera
200 g šećera
1 C prašak za pecivo
5 kašika brašna
3 C pudinga od vanile
1 l vode

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Svetlana

Krempita

Lagan, ukusan kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti 5 žumanaca, 1 celo jaje, 5 kašika šećera, tome dodati 5 kašika brašna i C prašak za pecivo.

Koru peći na 200 stepeni desetak minuta, u podmazanom plehu, pazeći da se ne prepeče.

Posebno umutiti 5 belanaca i 5 kašika šećerau čvrst šam.

U šerpu sipati 1 l vode, dodati 200 g šećera i 3 C pudinga od vanile.

Skuvanom pudingu lagano dodavati umućeni šam od belanaca, muteći ručno (ja ne čekam da se puding hladi, već odmah dodam šam).

Preliti preko kore i ostaviti da se ohladi par sati.

Po želji vaših ukućana, možete umutiti 2 kesice C šlaga sa kiselom vodom i premazati krempitu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata