C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
250 g brašna
100 g C šećera u prahu
50 g masti
2 belanca
1 supena kašika meda
1 supena kašika mleka
1 kafena kašika C soda bikarbone
Prvi fil:
1 l mleka
2 C puding od vanile
4 supene kašike šećera
2 supene kašike C čvrstina
1 supena kašika brašna
1 margarin
100 g C šećer u prahu
Drugi fil:
300 g C šlag krem beli

Naši proizvodi
Šećer u prahu Soda bikarbona Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Anna

Kremeš

Kolač sličan krempiti, ali sa ukusnijim korama.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Testo:
Zamešati šećer, brašno, C sodu bikarbonu. Dodati belanca, mast i med. Dodavati mleko i rukom mešati.

Testo podeliti na dva dela za dve kore. Istanjiti testo na 2mm debljine i malo izbosti viljuškom.

Peći na papiru za pečenje na okrenutoj tepsiji na 180°C par minuta.

Prvi fil:
Od litre mleka odvojiti jedan dl mleka, a ostatak mleka kuvati dok ne provri.

Puding sa C čvrstinom i brašnom pomešati sa 1 dl mleka i dodati u skuvamo mleko. Ostaviti da strane da se ohladi.

Margarin umutiti sa C šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim pudigom.

Drugi fil:
Umutiti C šlag penu sa vodom

Kolač slagati redosledom: testo, prvi fil, zatim drugi fil i testo.

Kolač posipati sa C šećerom u prahu i iseći na kocke.

Komentari potrošača:

02.01.2019
Odličan recept. Baš ukusan kolač

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata