C Slatka tradicija

Sastojci
300 ml jogurta
1 kvasac C
1 kašika šećera
malo mleka
2 jaja
20 ml ulja
400 g brašna
korica limuna
300 ml mleka
1 puding od jagode C

Naši proizvodi
Suvi kvasac Puding sa ukusom jagode

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kremasti kolač sa pudingom

Nesvakidašnji, vrlo kreativan i ukusan.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kvasac rastopiti u malo mleka sa kašikom šećera. Dodati jogurt, koricu limuna, jaje, brašno, ulje i so, pa zamesiti glatko testo.

Ostaviti 30 minuta da odstoji pa zaviti u rolat i staviti u manju tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pustiti da naraste.

Čašu manjeg promera namazite malo uljem pa pritisnite testo po dužini praveći otvore.

Na mleku skuvajte puding i dodati šećera. Prohladiti pa po kašiku pudinga stavljati u otvore.

Ostaviti još malo da odmori pa peći na 200 stepeni C oko 30 min.

Na polovini pečenja pokriti folijom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata